Persbericht

Verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot krijgt nieuwe eigenaar en zet verpakkingsvrije missie voort

Het Rotterdams bedrijf Delicatessenfabriek is de nieuwe eigenaar van Pieter Pot. Delicatessenfabriek is al langere tijd een partner van Pieter Pot die reeds verantwoordelijk was voor het wasproces van de herbruikbare potten van Pieter Pot. Door de noodzakelijke overname kan het bedrijf een aantal van Pieter Pot’s operationele stappen binnenshuis halen waarmee extra efficiëntieslagen gemaakt worden op weg naar rentabiliteit.

Missie: Verandering van het systeem

Impactmakers Martijn, Jouri zijn als oprichters blij dat er een partner gevonden is om de missie van een circulair verpakkingssysteem door te zetten. De oprichters van het bedrijf zeggen: “We zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen van klanten, partners en investeerders en de impact die we samen hebben gerealiseerd. Sinds de oprichting in 2019 hebben we meer dan 50.000 klanten laten kennismaken met verpakkingsvrije boodschappen, hebben grote merken hun keten veranderd en zijn er meer dan 4 miljoen verpakkingen bespaard. Er is een systeemverandering in gang gezet en aangetoond dat consumenten voor verpakkingsvrij willen kiezen.”

De toekomst van Pieter Pot

Klanten kunnen blijven bestellen zoals ze gewend zijn. De komende tijd zal worden onderzocht hoe het assortiment nog verder kan worden uitgebreid. ”We zien dat klanten nu nog de noodzaak voelen om naast Pieter Pot bij een andere supermarkt boodschappen te bestellen. De ambitie is dan ook om het assortiment uit te breiden met onder andere verpakkingsvrije gekoelde producten. Daarmee worden we een nog beter alternatief voor de reguliere supermarkt”, aldus Dominique Rommers.

Jouri “Wij hebben altijd geloofd in het belang van assortiments uitbreiding en geloven dat deze stappen door deze overname gerealiseerd kunnen worden. Er zal hiermee doorgezet worden om onze disruptie te bewijzen: een supermarkt die verpakkingsvrij én rendabel is.

Over Delicatessenfabriek, de nieuwe eigenaar

Delicatessenfabriek is een productiebedrijf dat zowel productiefaciliteiten als wasfaciliteiten heeft. Opdrachtgevers zijn onder andere voor Zijerveld (Campina Nederland), Lutjewinkel 1916, Mojo, Sambal Opa Co en Pineut. Ze richten zich op vernieuwing en doorontwikkelingen van bestaande producten, en zijn een partner voor specifieke onderdelen van het productieproces. Delicatessenfabriek zal haar expertise en netwerk inzetten om de missie van Pieter Pot voort te zetten – samen met haar klanten en partners

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment