Veelgestelde vragen

We helpen je graag op weg

Wat zijn de bezorgmomenten voor mijn boodschappen?

Jouw boodschappen worden geleverd door PostNL Food.

Bezorgmomenten: Maandag-, dinsdag- en vrijdagavond tussen 17.00u en 22.00u.

Je kunt bij het afrekenen zelf uit een van de opties kiezen wanneer je jouw bestelling wil ontvangen. Het is belangrijk dat je thuis bent als de bezorger komt, want je wil natuurlijk ook gelijk je lege potten mee terug geven! De ochtend van de dag waarop je boodschappen worden bezorgd, krijg je een mail van PostNL Food met een Track&Trace code. Waarom die ochtend? Jouw boodschappen worden ’s ochtends bij ons opgehaald door PostNL Food en ’s avonds bij jou bezorgd.

Wat zijn de bezorgkosten?

De bezorgkosten worden berekend op basis van de productwaarde in een bestelling exclusief statiegeld.

Bij bestellingen tussen de €30,- en €60,- euro betaal je €5,95 verzendkosten. Bij bestellingen boven de €60,- zijn de verzendkosten helemaal gratis!

De bezorger brengt jouw lege potten natuurlijk ook weer terug naar ons magazijn zodat wij ze kunnen wassen en opnieuw vullen. Voor die retour rit houden we €1,- van jouw statiegeld in. 

Bezorgen jullie ook in mijn woonplaats?

Pieter Pot bezorgt inmiddels in heel Vlaanderen én Brussel.

Helaas levert PostNL Food nog niet in de regio Voeren (postcodes 3790, 3791, 3792, 3793, 3798). Helaas valt deze regio buiten ons bezorggebied aangezien PostNL Food hier niet levert. We zijn met hen in dialoog om hier hopelijk binnenkort een oplossing voor te vinden.

Verder maakt Wallonië (postcodes: 1300-1499 en 4000-7999) nog geen deel uit van het Belgisch bezorggebied.

Hoe kan ik zien wanneer mijn boodschappen precies worden bezorgd?

De ochtend van de dag waarop je boodschappen worden bezorgd, krijg je een mail van PostNL Food met een Track&Trace code. Waarom die ochtend? Jouw boodschappen worden ’s ochtends bij ons opgehaald door PostNL Food en ’s avonds bij jou bezorgd.

Hoe word ik geïnformeerd over de bezorging?

De ochtend van de dag waarop je boodschappen worden bezorgd, krijg je een mail van PostNL Food met een Track & Trace code. De Track & Trace code van PostNL link zit altijd in een e-mail en niet in een sms-bericht.

Helaas zijn er tegenwoordig steeds vaker oplichters actief die sms’jes versturen met daarin een (Track & Trace) link. Deze sms’jes zijn niet gelinkt aan je bestelling bij Pieter Pot. Klik nergens op wanneer je een sms-bericht niet vertrouwd. Twijfel je? Je mag altijd contact met ons opnemen om een bericht te checken.

Ik wil mijn gekozen bezorgmoment veranderen, kan dat?

Het is helaas niet mogelijk om het bezorgmoment nog aan te passen nadat je deze hebt vastgelegd tijdens het afrekenen. Het kost erg veel tijd en handelingen om dit aan te passen. We adviseren dan ook om het goed te plannen. Mocht je niet thuis zijn op de dag dat de levering plaatsvindt dan zal de bezorger het bij de buren afleveren of het de volgende dag nog eens proberen.

Hoe zit het met leveringen rondom feestdagen?

PostNL Food levert niet op bepaalde feestdagen. 

België: Er zijn geen leveringen op 1 en 11 november; 24, 25, 26 en 31 december; en 1 januari.

Als je je bestelling dus voor deze feestdagen in huis wilt hebben adviseren we om ze een dagje eerder te laten bezorgen.

Hoe duurzaam is de bezorging?

We hanteren een minimale bestelwaarde van 30 euro om onze klanten te motiveren om zo min mogelijk lege ruimte te laten vervoeren. Het gaat ons natuurlijk om de positieve impact op het klimaat, daarom hebben we berekeningen laten doen door een extern bureau. Die berekeningen zijn goedgekeurd door het Europese Subsidieprogramma Climate Kic. Wat blijkt: zelfs als je in de middle of nowhere woont en je krijgt je boodschappen van ons bezorgd door een niet-elektrisch busje, is je CO2-voetafdruk nog steeds lager dan dat je al je boodschappen verpakt zou kopen in de lokale supermarkt, zelf al zouden al die boodschappen in gerecycled karton zitten! De negatieve impact van eenmalige of recyclebare verpakkingen blijkt veel groter te zijn dan die van de uitstoot van een busje dat langs meerdere adressen rijdt. Ook is PostNL een van de duurzaamste vervoerders ter wereld. Het hele duurzaamheidsrapport vind je hier.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment