Veelgestelde vragen

We helpen je graag op weg

De bezorger heeft mijn lege potten niet meegenomen, wat nu?

Stel dat je toch onverhoopt niet thuis bent op het door jou gekozen bezorgmoment, dan kan het voorkomen dat de bezorger jouw potjes bij de buren aflevert en daardoor niet jouw lege potten en tassen mee kan nemen. Dat is vervelend! Mochten de potten erg in de weg staan dan kunnen we (tegen verzendkosten van €5,95) de bezorger langs laten komen om ze op te halen. Je kunt hier het contactformulier invullen om een ophaalmoment aan te vragen. Mochten ze niet erg in de weg staan, dan kun je ze gewoon de volgende keer mee geven!

Hoeveel lege potten en tassen kan ik mee geven?

Jouw nieuwe bestelling wordt door een PostNL Food bezorger aan jouw deur geleverd in 1 of meerdere food boxen, afhankelijk van de grootte van je bestelling. Er passen gemiddeld* 20 potten in één box. Bestel je minder dan 20 potten, maar wil je meer dan 20 potten teruggeven, dan heb je een extra retourdoos nodig. Er komt dan namelijk maar 1 box. Bestel je 20 tot 40 potten, dan kun je maximaal +/- 40 lege potten mee terug geven, omdat er dan 2 boxen komen. Twijfel je of je een extra retourdoos nodig hebt? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

We begrijpen dat je het liefst altijd al je lege potten mee terug wil geven, maar het is niet noodzakelijk. Blijven er wat lege potjes bij jou thuis achter dan kun je die een volgende keer gewoon weer meegeven.

*Hoeveel potten er in een food box passen hangt af van de grootte van de potten. Ter indicatie: per box zijn dit ongeveer 6 L (spaghetti) potten of 19 M (granola) potten.

Waarom hanteren jullie 1 euro retourkosten?

Wij zijn de enige in België die in samenwerking met PostNL Food een retoursysteem aanbieden voor je lege potten. De bezorger brengt jouw lege potten terug naar ons magazijn zodat wij ze kunnen wassen en opnieuw vullen. Je kunt je voorstellen dat hier ook kosten voor gemaakt worden. Wij dragen het overgrote deel van deze retourkosten, maar houden een kleine bijdrage van €1,- van je statiegeld af voor dit circulaire systeem. Dit is een totaalbedrag en dus niet per pot. De schoonmaakkosten van €0,07 per pot zijn komen te vervallen.

Wat kan ik doen als ik meer potten en tassen wil meegeven dan er in 1 box passen?

Mocht je zeker weten dat de hoeveelheid lege potten die je thuis hebt niet in 1 box mee terug kunnen, dan kun je voor €2,50 een extra retourbox toevoegen aan jouw bestelling via deze link. Je kunt de lege potten ook thuis houden tot de volgende bestelling, want wellicht heb je de volgende keer wat minder lege potten en past het wel in de box(en) waarin jouw nieuwe bestelling komt.

Ik heb geen of onvoldoende tassen om mijn potten in mee terug geven.

Mocht je meer potten hebben dan tassen, dan kun je bij het plaatsen van een nieuwe bestelling extra lege tassen bestellen via deze link. Je betaalt hiervoor 2 euro per tas. Je mag de tas natuurlijk ook houden of aanschaffen voor een vriend(in)! :)

Stel, ik zou geen boodschappen meer bij jullie willen doen. Kan ik dan de potten bij jullie retourneren of blijven deze bij mij?

Wanneer je (voorlopig) geen bestelling meer wilt plaatsen, kun je uit de volgende opties kiezen:

1. Je mag de potten en tassen die je aan je laatste bestelling overhoudt houden; je hebt er al voor betaald en ze zijn tenslotte super handig, duurzaam en mooi :)

2. Je mag de potten en tassen aan ons retourneren door ze mee te geven aan PostNL Food. Voor het ophalen van de potten betaal je de verzendkosten van €5,95. Voor de potten krijg je €2,- per pot terug. Voor een (of meerdere) tas(sen) ontvang je ook €2,- terug. We houden €1,- in op je statiegeld voor de retourkosten. We kunnen je statiegeld tegoed op je account laten staan of we storten het terug op je bankrekening.

3. Bestelt iemand uit je omgeving ook bij Pieter Pot? Dan kun je jouw lege potten ook aan die persoon mee geven bij de volgende bestelling. Tel jouw eigen potten en tassen zeker goed, zodat jullie het statiegeld onderling kunnen verdelen. Houd er ook rekening mee dat er wellicht een extra retourdoos mee moet komen bij de bestelling. Deze kost €2,50 en kun je hier bestellen.

4. Je kunt een bestelling plaatsen zonder potten. Bestel bijvoorbeeld een paar shampoo bars, een afwasborstel, vuilniszakken en een toiletblokje. De bezorger brengt deze producten in een doos en daarin kun jij dan weer je lege potten mee terug geven. Let er wel op dat er maar +/- 20 lege potten in een doos passen. Eventueel kun je ook hier de extra retourdoos aan toevoegen.

Vul het contactformulier in wanneer je voor optie twee gaat. Kies bij het veld 'Waar gaat je vraag over?' voor 'Retourneren' en volg de verdere stappen.

Ik heb zelf nog oude weckpotten thuis, kan ik die ook inleveren?

Dit is niet (meer) mogelijk. Wij gebruiken alleen nog maar de echte Pieter Potten. Je kunt jouw eigen potten natuurlijk vullen met de inhoud van de Pieter Potten of je ruilt jouw eigen weckpotten om voor die van ons. Wellicht kun je iemand in je omgeving of de kringloopwinkel blij maken met jouw oude potten? :)

Kan ik ook lege Ecover flessen inleveren die ik niet bij jullie heb gekocht?

Dat is een goed idee, maar het is helaas niet mogelijk. We kunnen het logistiek (nog) niet managen om extra flessen aan te nemen. Je kunt dus alleen lege Ecover flessen inleveren die je bij ons gekocht hebt.

Hoe werkt het als ik een product wil retourneren?

In de meeste gevallen is het mogelijk om een product te retourneren. We hanteren verschillende procedures voor verschillende producten. Het is in ieder geval belangrijk dat we er van op de hoogte zijn dat je iets terug wilt sturen, dus neem voordat je iets retour stuurt altijd even contact met ons op via het contactformulier.

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment