Parelcouscous salade - Met gegrilde halloumi en citroen-oreganodressing

Parelcouscous salade - Met gegrilde halloumi en citroen-oreganodressing

Midden-Oosterse parelcouscous leent zich uitstekend voor een goedgevulde en frisse maaltijdsalade. Je kunt ‘m ook makkelijk meenemen als lunch of bij een picknick.

Allergenen: Gluten, lactose, noten
Voor 4 personen
25 minuten

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen

  • 450 g halloumi, in blokjes of kies voor een vegan variant

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de uien met de bruine basterdsuiker en een snuf zout 15 minuten, of tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
  2. Breng ondertussen ruim gezouten water in een pan aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12-14 minuutjes gaar. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
  3. Doe de parelcouscous in een saladekom en meng daar de gebakken uien, komkommer, sinaasappel en gerookte amandelen door.
  4. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes halloumi in 6 tot 8 minuten rondom goudbruin en knapperig.
  5. Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, het citroensap, de citroenrasp, de gedroogde oregano en wat peper en zout in een kleine kom tot een dressing.
  6. Verdeel de parelcouscoussalade over 4 borden en leg daar de halloumi op. Lepel de citroen-oreganodressing over de salade.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment