Rode curry - met vegan gehaktballen

Rode curry - met vegan gehaktballen

Met deze mix voor vegan gehaktballen heb je in zó een maaltijd met vleesvervangers op tafel. Hier combineer ze met een romige, kruidige currysaus met kokosmelk.

Allergenen: Gluten
Voor 4 personen
25 minuten + 30 minuten wachten

Dit heb je nodig

Deze ingrediënten koop je verpakkingsvrij bij Pieter Pot
Klik op het product om deze te bekijken in onze shop en toe te voegen aan je mandje.

De volgende ingrediënten moet je zelf nog even in huis halen

  • 100 g rode currypasta
  • 200 g kokosmelk
  • 15 g verse koriander

Zo maak je het

  1. Meng de mix voor vegan gehaktballen met de gesnipperde ui, 360 ml ijskoud water en 4 eetlepels olijfolie in een kom. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Meng de couscous met de gemalen kurkuma en een snuf zout in een grote kom. Breng 300 ml water aan de kook in een waterkoker en giet dit over de couscous. Dek daarna de kom af met een bord en zet even apart.
  3. Meng de rode currypasta met de kokosmelk. Ook dit zet je apart.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de uienringen en de knoflook 5 zo’n minuten aan. Voeg dan de bloemkool, 300 ml water en een snuf zout toe en laat 10 minuten -afgedekt - stoven.
  5. Vorm met vochtige handen 24 gehaktballetjes van het deeg; ongeveer ter grootte van een golfbal. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 6 tot 8 minuten rondom gaar.
  6. Snijd de harde nerven uit de bloemkoolbladeren. Voeg de rode currysaus en de bloemkoolbladeren toe aan de gehaktballen en bak 3 minuten mee.
  7. Meng de gebakken bloemkool door de couscous. Verdeel de couscous, de gehaktballen en de rode currysaus over 4 borden en garneer met de verse koriander.

Gerelateerde artikelen

Jouw winkelwagen

×

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Subtotaal

Kies bezorgmoment